Jag kandiderar på nytt till Stockholms kommunfullmäktige. Stockholm är en fantastisk, spännande och växande storstad. Staden består inte bara av innerstaden utan också av ”småstäder” i storstaden. Det handlar om villasamhällen från början av 1900-talet, förorter från 40-50 talet, miljonprogramsområden och den nybyggnation som nu pågår för fullt.

Det gäller att vårda och utveckla hela staden och göra den till en bra stad att leva i oavsett var i staden vi bor. Det finns ett stort engagemang från medborgarna för just sin stadsdel som det gäller att ta tillvara. Ingen del av staden får glömmas bort.

Jag vill var med och fortsätta utveckla förskolan och skolan. Mycket har hänt under denna mandatperiod men i den stadsdel Spånga-Tensta där jag är ordförande finns fortfarande barn i Tensta som går ut skolan med otillräckliga betyg . Vår skolpolitik bär frukt men det tar mer än en mandatperiod att vända en ”oljetanker”som alltför länge varit på väg åt fel håll. Därför är det viktigt att vi får mandat att fortsätta vårt arbete.

Den goda staden måste verka för att förbättra förutsättningarna för utsatta grupper. Det måste finnas ett aktivt arbete mot hemlöshet. Det ska ske genom att motverka vräkningar, att erbjuda fler och olika former av boenden i olika delar av staden. Samarbetet med frivilligorganisationer och förstås sjukvården är viktigt att utveckla.

Barn som far illa måste känna att de kan lita på oss. Vare sig det gäller misshandel, missbrukande föräldrar , hedersrelaterat våld eller andra problem har vi ett ansvar att aldrig blunda eller underlåta att vidta åtgärder för stöd och hjälp.

Inom äldreomsorgen har många valfrihetsreformer genomförts när det varit borgerlig regim i staden. Vi ska fortsätta det arbete och ska också fortsätta att bevaka verksamheternas kvalitet.  I hela staden ska det också finnas ett varierat utbud av boenden och hemtjänst . Äldre människor har precis lika olika behov och önskemål som alla andra i samhället och det måste finnas möjlighet att välja det som passar en själv bäst.

Som ”förortspolitiker” anser jag att trygghetsfrågorna blir alltmer viktiga. Tillsammans med bl.a boende, polis, föreningsliv, bostadsbolag, skola och andra verksamheter i staden finns stora möjligheter att jobba tillsammans och nå resultat. Det märker jag inte minst i min egen stadsdel,  det handlar om ett aktivt jobb som ständigt måste underhållas.  

Den borgerliga alliansen i stadshuset har genomfört många förbättringar och utvecklat valfrihet och kvalitet under den innevarande mandatperioden. Förändringar tar tid och det är viktigt att vi får förnyat förtroende nästa år. En koalition bestående av flera partier handlar om ett givande och tagande. Ett större FP i valet 2014 betyder ett ännu starkare inflytande i en vinnande koalition.  Det vill jag vara med att arbeta för om jag får fortsatt förtroende.

Annonser

0 Responses to “Val 2014”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Välkommen till bloggen!

Varmt välkommen till min blogg. Har kommer jag att skriva om aktuella frågor som jag ställs inför i mitt politiska arbete. Jag kommer bland annat att berätta om mitt arbete i Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd. Jag vill gärna läsa dina synpunkter och föra ett samtal. Välkommen! Ann-Katrin Åslund
Annonser

%d bloggare gillar detta: