Gärna fler poliser, men också mer samarbete

Det är bra att det blir fler poliser i Tensta och Rinkeby, men för att vi ska lyckas med att minska kriminalitet och missbruk är inte detta den enda lösningen. De är en del i ett mycket viktigt pussel.

I morse väcktes många av nyheten att Stockholmspolisen ska satsa extra på Tensta och Rinkeby. Successivt kommer det att bli 50 fler poliser, som en förstärkning till dagens 25. Det är en bra satsning, eftersom många invånare och företagare i Tensta länge har efterlyst fler synliga poliser. Men det krävs att den går hand i hand med alla de insatser som bedrivs av andra aktörer ute i stadsdelarna.

Poliser behövs för att få stopp på den kriminella verksamheten, men det finns också en verklighet såväl före som efter gripandet, som alla vi andra jobbar med. Den sociala insatsgruppen för unga vuxna som finns i Spånga-Tensta är ett utmärkt exempel på detta arbete. Den vänder sig just till de unga som tidigare varit föremål för polisens insatser. Genom coachning och stöd till arbete, bostad och studier lämnar de kriminalitet och utanförskap. Men det är bara en väg bland många.

För oss i Spånga-Tensta handlar det om att arbeta långsiktigt: alltifrån föräldrautbildningar för småbarnsföräldrar till bra fritidsverksamhet för barn och ungdomar. Vi sätter in snabba insatser när någon minderårig påträffats drogpåverkad eller efter att ha begått brott. Inom 48 timmar ska föräldrar och ungdom kallas till socialtjänst eller polis. Fältassistenter, bra fritidsgårdar, parklek och stöd till föreningar och vuxenvandringar på kvällar och helger är bara ett axplock av allt som pågår.

Även under den kommande sommaren kommer alla ungdomar i åldern 15-18 år att erbjudas sommarjobb i stadsdelen. Det är ett viktigt första steg att få prova på hur det är att arbeta, och att också få sin första egna lön.

Skolorna arbetar hårt med att förbättra skolresultaten och att minska antalet avhopp. Jobbtorgen lyckas bra med att förmedla jobb och minska arbetslösheten. Stockholm satsar nu ytterligare 16,9 miljoner kronor av ytterstadsmedel i Spånga-Tensta på att förbättra tryggheten och trivseln och öka antalet sommarjobb.

Ensam är inte stark. Det är bra att polisen satsar, men samarbete är nyckeln till framgång. Det är viktigt att det samarbetet finns kvar även när polisinsatserna ökar.

Annonser

0 Responses to “Gärna fler poliser, men också mer samarbete”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Välkommen till bloggen!

Varmt välkommen till min blogg. Har kommer jag att skriva om aktuella frågor som jag ställs inför i mitt politiska arbete. Jag kommer bland annat att berätta om mitt arbete i Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd. Jag vill gärna läsa dina synpunkter och föra ett samtal. Välkommen! Ann-Katrin Åslund
Annonser

%d bloggare gillar detta: