Jobblinjen och sommarlov kan förenas

Ann-Margarethe Livh (V) och Anki Erdmann (V) skriver på Aftonbladet Debatt (22 juni 2011) om arbetslösa föräldrar som inte får tillbringa sommarlovet med sina barn.

Som ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd ser jag på nära håll hur barn till arbetslösa föräldrar drabbas hårt. Att växa upp i en familj där en eller båda föräldrar saknar arbete är en stor riskfaktor för att själv växa upp och hamna i samma situation. Det är förödande med generationer av barn som får växa upp i familjer där det ”normala” är att ingen vuxen har ett arbete för att försörja sin familj. Arbetslinjen är en av de viktigaste skyddsfaktorerna för barnens framtid.

Sommar och sommarlovet är en viktig tid för alla barn och ungdomar. I stadsdelarna Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista finns denna sommar ett mycket stort utbud av sommaraktiviteter som med råge slår de somrar när Ann-Margreth Livh var med och styrde i Stockholm. Ett mycket bra samarbete och stöd till föreningslivet gör att en mängd dagkolloverksamheter och kolloverksamheter finns för stadsdelens barn. Vi har rustat upp parklekarna som är öppna hela sommaren och där sker en mängd aktiviteter. I Spånga-Tensta har alla ungdomar som sökt sommarjobb fått det, vilket i år är 650 stycken. Fritidsgårdarna håller öppet och fältassistenter är i tjänst hela sommaren. Så såg det inte ut på Ann-Margrethe Livhs (v), socialdemokraterna och miljöpartiets tid.

Samtidigt är det viktigt att barnen får ”semester” med sina föräldrar. Nyligen antog Folkpartiet i Stockholms stad ett program med förslag till förbättringar för utsatta barn. Där föreslår vi bl.a. att föräldrar som har försörjningsstöd ska kunna få ledigt två veckor på sommaren för att tillbringa tid med sina barn. Det handlar om barnens rätt att få vara med sina föräldrar.

Att ens förälder eller föräldrar har ett arbete är på sikt det bästa för barnets framtid.

Annonser

0 Responses to “Jobblinjen och sommarlov kan förenas”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Välkommen till bloggen!

Varmt välkommen till min blogg. Har kommer jag att skriva om aktuella frågor som jag ställs inför i mitt politiska arbete. Jag kommer bland annat att berätta om mitt arbete i Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd. Jag vill gärna läsa dina synpunkter och föra ett samtal. Välkommen! Ann-Katrin Åslund
Annonser

%d bloggare gillar detta: