Trygghetsringningen i Spånga fyller 10 år Grattis!!

För 10 år sedan startade eldsjälar från föreningen Spånga Veteranerna SPF trygghetsringningen i Spånga. Så här går det till: Äldre Spångabor som ansluter sig till ringningen ringer varje förmiddag till det särskilda telefonnumret med telefonsvarare. Vid en särskild tidpunkt på dagen kommer avprickarna till lokalen där de prickar av att alla anslutna ringt upp och sagt att allt är OK. Om någon inte hörts av kontaktas anhöriga , ingen lämnas utan kontroll och eventuell åtgärd.  Flera personer har räddats till livet tack vare trygghetsringningen. Alla avprickare arbetar helt ideellt. I 10 år under årets alla dagar har verksamheten fungerat. Nu är det SPF Spånga Veteranerna, PRO och Röda Korset som tillsammans hjälps åt med verksamheten.

Idag var det stort 10 årsjubileum i Spånga Församlingshus och jag hade glädjen att få vara där för att gratulera och rikta ett stort och varmt tack från stadsdelsnämnden. Över 80 personer både ringare och avprickare var med och firade och tillsammans med Spånga-Tenstas äldreomsorgschef Gunnel Dahlin delade jag ut varsin ros som ett symboliskt tack till alla. Trygghetsringningen i Spånga fyller en mycket viktig funktion. Även den som klarar sig helt själv och lever ett aktivt liv behöver känna tryggheten i att någon märker om man inte hör av sig. Det  är alltid lika roligt att möta så många bekanta ansikten som gör så många insatser i Spångas levande föreningsliv både i trygghetsringningen i många andra sammanhang.

Annonser

0 Responses to “Trygghetsringningen i Spånga fyller 10 år Grattis!!”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Välkommen till bloggen!

Varmt välkommen till min blogg. Har kommer jag att skriva om aktuella frågor som jag ställs inför i mitt politiska arbete. Jag kommer bland annat att berätta om mitt arbete i Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd. Jag vill gärna läsa dina synpunkter och föra ett samtal. Välkommen! Ann-Katrin Åslund
Annonser

%d bloggare gillar detta: