Stopp för avknoppning av förskolor

Diskussionen om avknoppningar har haft en framträdande roll under de senaste veckorna. Den berättigade kritiken har handlat om att några enskilda personer kan få fördelar och betalat ett alltför lågt pris för övertagandet av verksamhet som de jobbat i  i staden.  Alliansen i Stockholm ändrade regelverket redan 08 med anledning av just detta. Verksamhetens hela värde dvs inte bara inventarier utan också etablerad kundkrets, gott rykte mm ska sedan dess också värderas. Frågeställningar har väckts om detta är tillräckligt och därför har Alliansens gruppledare enats om att det är dags att stanna upp för att se över hur välfärd, valfrihet, stimulering av mångfald och hushållning med skattepengar bäst kan utvecklas.

När det gäller förskolor kommer stadsledningskontoret genomföra utvärdering och analys av områdesstruktur för mångfald och valfrihet. I avvaktan på att detta görs kommer inga personalövertaganden genomföras inom förskolan. Staden avvaktar också EU-kommissionens ställningstaganden.

Avknoppning har varit ett viktigt verktyg för att stimulera fram mångfald och har bidragit till att många inte minst kvinnor vågat starta eget och utveckla sina idéer. Vi i Folkpartiet är naturligtvis positiva till privata företag även inom denna sektor samtidigt som det är mycket viktigt att hushålla väl med skattepengar. 

Läs mer om vad som gäller för andra verksamheter i staden på Lotta Edholms blogg

I Spånga-Tensta stadselsnämnd har inga avknoppningar skett under mandatperioden. Det betyder dock inte att vi inte konkurrensutsätter verksamhet och genomför upphandlingar därbåde personal och andra intressenter har möjlighet att lämna anbud på samma villkor. Ett exempel är fritidsgårdarna Grottan och Folkan som nu drivs av tidigare anställd personal sedan de vunnit upphandlingen.

Annonser

0 Responses to “Stopp för avknoppning av förskolor”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Välkommen till bloggen!

Varmt välkommen till min blogg. Har kommer jag att skriva om aktuella frågor som jag ställs inför i mitt politiska arbete. Jag kommer bland annat att berätta om mitt arbete i Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd. Jag vill gärna läsa dina synpunkter och föra ett samtal. Välkommen! Ann-Katrin Åslund
Annonser

%d bloggare gillar detta: